lördag 23 augusti 2014

Tidtabeller från förr

När man tänker på just bussar och busstrafik så kan man osökt inte låta bli att tänka på alla turlistor, tjänstgöringslistor som passerat genom historiken.


Allt i kampen för att chaufförerna skulle få chansen att kunna passa tidsschemat och i slutändan att passagerarna skulle kunna ta sig för punkt A till punkt B och slippa cykla eller gå.Men ibland inträffade det att det blev försening, kanske oundvikligt men vem är ofelbar men detta faktum resulterade i besvikna resenärer som ibland skrev brev till Kalmar Omnibussförening, här ett brev från 1969.


Men som sagt chaufförerna gjorde sitt bästa för att upprätthålla tider och framförallt väderlek, trafik och järnvägsövergångar gjorde livet som resenär och framförallt busschaufför besvärligt.


Vi tar oss en titt på turlistan från 1929.
Eller vad sägs om 1936.


Vi tar oss en tur från Flundregatan till Brändtorpsvägen sisådär enligt turlistan eller? ja 1943.


Eller vad tror ni om en tur från Bergkvara till Vissefjärda 1963.Och hur kunde nu chaufförerna hålla reda på sina tider och arbetspass undrar vän av ordning.

Jo genom så kallade tjänstgöringslistor.Vi spanar in en busstidstabell från 1962Vem var det som sa att livet som resenär skulle vara lätt trots tydliga skyltar.


Vi drar på oss platåskorna och styr med bestämda steg in i sjuttiotalet, väl mött

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar