lördag 16 augusti 2014

På tal om femtio......

Det sägs att.....

 

små hundar åker gratis precis som små barn på bussarna, men var går skillnaden mellan stor och liten hund som någon frågade.

 

Ytterligare så kan vi nämna att....

 

En förare på en av bussarna fick en ordentlig åthutning av en dam som steg på vid Stortorget därför att han inte stannat intill trottoaren.

 

Trots att föraren försvarade sig med att han stannat så nära han hade rätt till så hjälpte inte det, han var och förblev en drulle.

 

Damen sade att om hon brutit ett ben så hade det varit förarens fel etc, föraren svarade

-Åja nu gick det ju bra och med den spänst och vigör som damen hade så var det ingen risk.


Samtliga medpassagerare blev nog liksom uppbragta över den enligt deras tycke alldeles omotiverade avhyvlingen.


 

Två nykomlingar 1957-58.


Två nya bussar av fabrikat Scania-Vabis debuterar i Kalmar på lördagen, och en rad detaljer göra det bekvämt för förarna och passagerarna.

Man har sålunda gått ifrån körriktningsvisarna och istället har man så kallade fix-ligths -en blinkande historia som lär synas på 50 meters avstånd i starkt solljus.


Säten och stolar är klädda i tyg och dörrarna är tydligt utmärkta med ut- och ingång och linjeskyltarna är numera belysta och dörrarna kan utifrån öppnas av passagerarna som bara behöver trycka på en knapp.


Passagerarantalet är 53 (30 sittande) och nyförvärven kostade 70 000 kronor och leveransen gjordes av Rydbergs motor i Kalmar och karosserna kommer däremot från svenska karosseriverkstäderna i Katrineholm.

Det sägs att......


bussföraren på linje tre som lämnar Stortorget strax före klockan tre gjorde en vacker räddning i hörnet av Södra Långgatan och Östra Sjögatan där en liten grå bil kom stickande och höll på att ställa till med villervalla.


Busschauffören var emellertid situationen vuxen och utan att en min förändrades i hans ansikte klarade han saken medan en stor del av passagerarna så att säga " höll andan".

 


Skyddat...från den 24 december 1958.


Det första regnskyddet för lokaltrafikens passagerare i Kalmar sattes upp på tisdagen vid busshållplatsen i Törneby.


En stabil konstruktion utförd i trä avsedd för passagerare från Smedby och Törnebyslätt och ett önskemål om flera liknande skydd uppsatta kommer att behandlas av bussbolaget allt enligt föreståndare Sven Rundström.


Enklare konstruktioner i Uveplast och stål skulle förmodligen passa bättre inne i staden men inget är bestämt ännu.


Det sägs att.........


vänliga veckan gjort sitt intryck även i Kalmar, i en av bussarna reste sig en yngling på sig, lyfte på mössan och erbjöd en äldre dam sin plats.

Damen satte sig i pur förvåning -för bussen var praktiskt taget tom.

Vi tar oss vidare in i sextiotalet i rask takt nästa gång, väl mött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar